Wat heeft Corona dat kanker niet heeft?

Gepubliceerd op 20 december 2020 om 17:10

DE MAAT IS VOL!!!
IK HEB HET ECHT HELEMAAL GEHAD!!!

Mijn lieve vader is GESTORVEN!

36 was hij - zessen-F*CKING-dertig!! - toen het beestje hem te pakken kreeg!!!
Een in en in goed mens, in de fleur van zijn leven, een harde werker, vader van 5 kinderen en plots was hij er NIET MEER!!!

Het was een ZEER HEFTIG ziekteproces!!

Maanden heeft hij GEVOCHTEN voor zijn leven, tot de ziekte zijn LONGEN bereikte en hij op IC belandde...Het moet een VERSCHRIKKELIJKE DOODSSTRIJD zijn geweest, ik mag er niet aan denken...

En ik?... Ik blijf radeloos en wezenloos achter met in mijn hoofd die éne PRANGENDE VRAAG:

WAAR BLIJVEN DE F*CKING VERREGAANDE MAATREGELEN OM IEDEREEN TE BESCHERMEN TEGEN DEZE VERSCHRIKKELIJKE ZIEKTE, WAAR JAARLIJKS ZO'N 26.250 (!!!) BELGEN AAN STERVEN??!!

Sinds 1979, het jaar waarin mijn vader stierf, moeten intussen (bij benadering) 1.000.000 Belgen gestorven zijn aan KANKER.

Eén - F*CKING- miljoen!!!

De belangrijkste risicofactoren zijn nochtans al jaren bekend!

  • Kankerverwekkende stoffen: chemische stoffen (waaronder fijn stof!) en straling (5G!)In 2013 reeds klasseerde het WHO luchtvervuiling als 'zeker kankerverwekkend' en toch is de lucht in België nog steeds bij één van de meest vervuilde ter wereld!?!
  • Leeftijd: hoe ouder, hoe meer risico, want hoe meer schade aan de cellen en hoe minder efficiënt het immuunsysteem
  • Leefstijl: verkeerde voeding (vooral te veel vetten en suikers) en te weinig beweging (sedentair leven) leiden o.a. tot obesitas dat mee aan de basis ligt van niet alleen kanker maar ontelbaar andere aandoeningen
  • Virussen en bacteriën: sommige kankers worden veroorzaakt door virussen (baarmoederhalskanker) of bacteriën (maagkanker)

Waarom, o waarom, wordt er al jaren niet véél meer ingezet om deze risico's te beperken?

Waarom staat de luchtkwaliteit in België niet bovenaan elke agenda (politiek, wetenschappelijk) als je weet dat ook ziekten van het ademhalingsstelsel (nog eens 11.760 doden per jaar!!!!) voornamelijk hieraan te wijten zijn.

Waarom wordt aan ouderen niet al jaren gratis vitamine D aangeboden, wetende dat zowat 80% van de bevolking een gebrek hieraan heeft en deze vitamine voor ons immuunsysteem net onontbeerlijk is!

Waarom wordt gezonde voeding (groenten en fruit) niet al lang méér gesubsidieerd en ongezonde voeding niet al lang zwaarder belast? (denk suikertaks!)

Waarom wordt lichaamsbeweging niet méér aangemoedigd in de vorm van gratis sportabonnementen, premies, enz...

Want eerlijk, ik zie het echt niet!

Waarom ze voor de intussen 18.545 (vermoedelijk zelfs ruim overschat!!) aan Corona gestorven mensen het hele land lam leggen, vrijheden ontnemen en burgerrechten aan de lopende band schenden

Wat maakt die 18.545 mensen belangrijker dan pakweg mijn vader en de overige 70.000 Belgen die jaarlijks getroffen worden door Kanker

Of nog: Wat maakt een ziekte met een mortaliteitsratio van 0,2% (Corona) belangrijker dan een ziekte met een mortaliteitsratio van 37,5% (Kanker)

Of nog: Hadden ze de m-i-l-j-a-r-d-e-n-kost van deze hele Corona-crisis echt niet beter kunnen investeren? In de aanpak van de luchtvervuiling bijvoorbeeld, de ondersteuning van de zorg of één van de andere wèl bewezen werkzame maatregelen

WAT HEEFT CORONA DAT KANKER NIET HEEFT?

Of beter : wat levert de huidige aanpak van Corona méér op dan de aanpak van andere, vaak veel ingrijpendere en dodelijkere ziektes?

Welke normaal denkende, niet-geïndoctrineerde medemens, politieker, journalist of wetenschapper krijgt dit nog nuchter uitgelegd?

Iemand?

#sharingiscaring #bewustmaking #shockeffect #wakeupcall #stopthecoronapanic #realanswersthistimeplease #transparancy #equality


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.