De praktijk

In het 'groene' schoonheidssalon worden waar mogelijk pure, natuurlijke producten gebruikt.

Deze producten zijn veiliger, minder toxisch en schoner voor onze planeet, voor mijn klanten en voor mezelf.

Omdat ik als fijngevoelig persoon zelf enorm kan genieten van pure schoonheid en omdat onze huid ons grootste orgaan is, maar de huidige cosmetica helaas steeds meer schadelijke chemische stoffen bevatten, koos ik voor groene schoonheidszorgen met enkel pure, natuurlijke grondstoffen.

Zo maak ik voor gezichtsverzorgingen, manicures en pedicures gebruik van de ecologische producten van Jojoba Care, een op en top Belgische productlijn waar jojobaolie, natuurlijke maceraten en etherische oliën de boventoon voeren.

Ontharingen worden enkel met pure suiker gedaan. Dit is de oudste en meest natuurlijke manier van ontharen en tegelijkertijd de minst pijnlijke.

Nagels kunnen gelakt en verstevigd worden met 17-free veganistische nagellakjes of biologische gellak.

De  warme sfeer in combinatie met mijn no-nonsens aanpak maken van de praktijkruimte een oase van rust en verzorging, zodat elke klant zich hier volledig kan opladen, niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel.

Om de rust voor elke klant te verzekeren, wordt er enkel op afspraak gewerkt. 

Boek nu!

NIEUW: vanaf  juli kunnen alle behandelingen ook in URA betaald worden, de nieuwe-wereld-munt voor een rechtvaardige en liefdevolle samenleving


Gezichtsverzorging

De uiterst zachte producten van Jojoba Care lenen zich uitstekend om van elke gezichtsverzorging een ware beleving te maken, aangepast aan het huidtype en de specifieke noden op het moment van verzorging.

Alle producten zijn op basis van natuurlijke jojoba-olie, aangevuld met maceraten en etherische oliën, die zorgen voor een parfumvrije geurbeleving. 

Voor de hypergevoelige huid worden nog zachtere producten gebruikt. 

Deze professionele verzorging, inclusief evt. haarverwijdering, wordt afgesloten met een voedend masker en een zalig relaxerende massage.


Ook huidverbetering (rimpels, acné, rosacea, ...) is mogelijk.

Hiervoor wordt een veilig licht-apparaat ingezet dat de natuurlijke processen van de huid respecteert.


Lichaamsontharingen

Alle ongewenste beharing kan op een natuurlijke manier verwijderd worden.

 

Suikerontharing is een uiterst zachte manier van ontharen, waarbij  er minder pijn en roodheid optreedt dan bij de klassieke hars- en was-technieken. Het resultaat is niet alleen instant beter, maar ook blijvender omdat de haartjes met de groeirichting mee worden verwijderd en daardoor niet afbreken maar volledig loskomen uit hun worteltje. De suiker dringt nl. diep in de poriën, waardoor ook korte haartjes kunnen verwijderd worden. 

 

Deze manier van ontharen is tegelijkertijd een verzorging voor de huid. Enerzijds stimuleert de masserende manier van opbrengen de bloedsomloop en anderzijds werkt de suiker als scrub waarbij dode huidcellen worden verwijderd.

 

De nabehandeling met verkoelende aloë-vera-gel en essentiële olie van tea-tree en lavendel maakt deze behandeling compleet.


Voor een blijvend resultaat kan er ook gekozen worden voor definitieve ontharing met veilig rood licht, wat de natuurlijke processen van de huid stimuleert en activeert en waarbij de haargroei bij de wortel wordt aangepakt.

Opgelet: deze behandeling wordt bij voorkeur tijdens de wintermaanden (oktober - maart) uitgevoerd om interactie met zonlicht te vermijden


Manicure/pedicure

Handen en voeten worden verzorgd met gebruik van jojoba- en kokosolie, essentiële oliën en klei.

 

De huid wordt gereinigd, waar nodig wordt eelt verwijderd en de nagelriemen worden verzorgd.

 

De nagels worden in vorm gevijld en indien gewenst voorzien van een modieus, chemicaliën-arm kleurtje in de vorm van nagellak of gellak (zie hieronder voor meer details).

 

Elke behandeling wordt afgesloten met een relaxerende drukpuntenmassage.


Voor het pimpen van de nagels, koos ik met veel zorg producten uit waarbij de focus ligt op mijn eigen gezondheid èn die van mijn klanten. 

Nagellak & Gellak

Het nagellak- en gellakmerk waar ik met een goed gevoel voor mijn klanten, voor mezelf en voor de wereld waarin we leven mee wil werken is na een lange zoektocht FABY geworden.

Een nagelproduct dat èn VOLLEDIG natuurlijk is èn wekenlang ook nog eens stevig blijft zitten en dat bovendien zijn glans behoudt, is en blijft een utopie, geloof me.

Maar een bedrijf dat alles op alles zet om de meest schadelijke stoffen uit hun producten te weren zonder in te boeten aan kwaliteit en bij de productie de gezondheid van mens, dier en milieu respecteert, dàt bestaat gelukkig wel.

Het Italiaanse familiebedrijf FABY is zo'n bedrijf en is helemaal overtuigd van clean beauty en doeltreffende ingrediënten.

Daarom is hun gellak TPO vrij ( TPO is een schadelijk en giftige stof die vaak wordt gebruikt bij het uitharden) èn maken ze gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten.

Zo geven ze aan onze handen en voeten het beste wat de natuur te bieden heeft.

De producten zijn

  • 100% vegan
  • 10 free (=vrij van de 10 meest schadelijke stoffen)
  • Vrij van parabenen
  • Vrij van petroleumderivaten
  • Diervriendelijk

Voor het verwijderen van de oude gel-laag kies ik heel bewust voor vijlen.

Een product op de nagels aanbrengen dat er voor zorgt dat iets oplost, kan in mijn ogen nooit gezond zijn voor de natuurlijke nagels en de huid eromheen. Het vijlen gebeurt evenwel op een zachte manier, zonder de natuurlijke nagel te verzwakken.

Wil jij ook graag schitteren tot in de puntjes van je tenen en je aangeboren fingerspitzengevoel alle eer aandoen?

Boek nu!