Home » Natuurlijke lichaamsverzorging

De praktijk

In het 'groene' schoonheidssalon worden waar mogelijk pure, natuurlijke producten gebruikt.

Tijdens de behandeling informeer ik je over mijn aanpak en geef ik advies voor de nabehandeling. Bovendien krijg je het recept van de gebruikte producten mee, zodat je thuis eenvoudig zelf verder aan de slag kan. . 

Eén keer per maand (zie kalender) kan je zonder afspraak terecht in het open atelier. Hier kan je alle materialen en grondstoffen terugvinden en help ik je om zelf je favoriete product te bereiden. 

De  warme sfeer in combinatie met de no-nonsens aanpak van Eveline maken van de praktijkruimte een oase van rust en verzorging, zodat elke klant zich hier volledig kan opladen, niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel.

Om de rust voor elke klant te verzekeren, wordt er enkel op afspraak gewerkt. 


Gezichtsverzorging


Het gezicht wordt eerst zacht gereinigd en verzorgd met jojoba- en kokosolie.

De essentiële oliën worden aangepast aan het huidtype en de specifieke problemen.

Zwarte puntjes en gezichtsbeharing worden professioneel verwijderd.

Na de verzorging volgt een voedend masker en een relaxerende massage.


Huidverbetering (rimpels, acné, rosacea, ...) is ook mogelijk. Hiervoor wordt een veilig licht-apparaat ingezet dat de natuurlijke processen van de huid respecteert.


Lichaamsontharingen


Alle ongewenste beharing kan op een        natuurlijke manier verwijderd worden.

Suikerontharing is een uiterst zachte manier van ontharen, waarbij  er minder pijn en roodheid optreedt dan bij de klassieke hars- en was-technieken. Het resultaat is niet alleen instant beter, maar ook blijvender omdat de haartjes met de groeirichting mee worden verwijderd. De suiker dringt diep in de poriën, waardoor ook korte haartjes worden verwijderd. 

Deze manier van ontharen is tegelijkertijd een verzorging voor de huid. Enerzijds stimuleert de masserende manier van opbrengen de bloedsomloop en anderzijds werkt de suiker als scrub waarbij dode huidcellen worden verwijderd.

De nabehandeling met verkoelende aloë-vera-gel en essentiële olie van tea-tree en lavendel maakt deze behandeling compleet.


Voor een blijvend resultaat kan ook gekozen worden voor definitieve ontharing met veilig rood licht, wat de natuurlijke processen van de huid stimuleert en activeert en waarbij de haargroei bij de wortel wordt aangepakt.


Manicure/pedicure

Handen en voeten worden verzorgd met gebruik van jojoba- en kokosolie, essentiële oliën en klei.

De huid wordt gereinigd, waar nodig wordt eelt verwijderd en de nagelriemen worden verzorgd.

De nagels worden in vorm gevijld en indien gewenst voorzien van een modieus, chemicaliën-arm kleurtje in de vorm van nagellak of gellak (zie hieronder voor meer details).

Elke behandeling wordt afgesloten met een relaxerende drukpuntenmassage.


Nagellak

Gellak

Nagellak kan helaas nog steeds niet volledig natuurlijk worden gemaakt zonder in te boeten aan glans en houdbaarheid.

Het beste alternatief vond ik bij de trendy, veganistische lakjes van ella+mila, die de zeven meest schadelijke chemicaliën niet bevatten.

Hierdoor zijn de lakjes veiliger voor je nagels en voor het milieu!

De Bio Seaweed Gellak is een duurzame gellak met de meest natuurlijke samenstelling op de markt voor sterke,    natuurlijk ogende nagels.

De gellak blijft gemiddeld 2 à 3 weken op de nagels zitten en behoudt zijn glans.

Het verwijderen van de gel gebeurt door zacht vijlen en niet door onderdompeling in chemische oplosmiddelen.


Dieptemassage

Dieptemassage is een methode waarbij gebruik gemaakt wordt van specifieke, diepwerkende, manuele technieken die op de diepste spierlagen, botten en het bindweefsel inwerken. Hierdoor is het mogelijk een reeks pijnklachten zoals hoofdpijn, nekklachten en rugpijn te verminderen of op te heffen. Elke behandeling wordt volledig afgesteld op de klant en de specifieke klacht.

Dieptemassage is wellicht de enige massage die pas verlichting brengt nadat ze beëindigd is, nadat de pijnlijke knopen werden los gemasseerd en de energie weer vrij kan stromen.

Ik hou hierbij vanzelfsprekend rekening met de individuele pijngrens.