Home » Natuurlijke lichaamsverzorging

De praktijk

Boek nu!

In het 'groene' schoonheidssalon worden waar mogelijk pure, natuurlijke producten gebruikt.

Deze producten zijn veiliger, minder toxisch en schoner voor onze planeet, voor mijn klanten en voor mezelf.

Omdat ik als fijngevoelig persoon zelf enorm kan genieten van pure schoonheid en omdat onze huid ons grootste orgaan is, maar de huidige cosmetica helaas steeds meer schadelijke chemische stoffen bevatten, koos ik voor groene schoonheidszorgen met enkel pure, natuurlijke grondstoffen.

Zo maak ik voor gezichtsverzorgingen, manicures en pedicures gebruik van de ecologische producten van Jojoba Care, een op en top Belgische productlijn waar jojobaolie, natuurlijke maceraten en etherische oliën de boventoon voeren.

Ontharingen worden enkel met pure suiker gedaan. Dit is de oudste en meest natuurlijke manier van ontharen en tegelijkertijd de minst pijnlijke.

Nagels kunnen gelakt en verstevigd worden met 17-free veganistische nagellakjes of biologische gellak.

De  warme sfeer in combinatie met mijn no-nonsens aanpak maken van de praktijkruimte een oase van rust en verzorging, zodat elke klant zich hier volledig kan opladen, niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel.

Om de rust voor elke klant te verzekeren, wordt er enkel op afspraak gewerkt. 


Gezichtsverzorging

De uiterst zachte producten van Jojoba Care lenen zich uitstekend om van elke gezichtsverzorging een ware beleving te maken, aangepast aan het huidtype en de specifieke noden op het moment van verzorging.

Alle producten zijn op basis van natuurlijke jojoba-olie, aangevuld met maceraten en etherische oliën, die zorgen voor een parfumvrije geurbeleving. 

Voor de hypergevoelige huid worden nog zachtere producten gebruikt. 

Deze professionele verzorging, inclusief evt. haarverwijdering, wordt afgesloten met een voedend masker en een zalig relaxerende massage.


Ook huidverbetering (rimpels, acné, rosacea, ...) is mogelijk.

Hiervoor wordt een veilig licht-apparaat ingezet dat de natuurlijke processen van de huid respecteert.


Lichaamsontharingen

Alle ongewenste beharing kan op een natuurlijke manier verwijderd worden.

 

Suikerontharing is een uiterst zachte manier van ontharen, waarbij  er minder pijn en roodheid optreedt dan bij de klassieke hars- en was-technieken. Het resultaat is niet alleen instant beter, maar ook blijvender omdat de haartjes met de groeirichting mee worden verwijderd en daardoor niet afbreken maar volledig loskomen uit hun worteltje. De suiker dringt nl. diep in de poriën, waardoor ook korte haartjes kunnen verwijderd worden. 

 

Deze manier van ontharen is tegelijkertijd een verzorging voor de huid. Enerzijds stimuleert de masserende manier van opbrengen de bloedsomloop en anderzijds werkt de suiker als scrub waarbij dode huidcellen worden verwijderd.

 

De nabehandeling met verkoelende aloë-vera-gel en essentiële olie van tea-tree en lavendel maakt deze behandeling compleet.


Voor een blijvend resultaat kan er ook gekozen worden voor definitieve ontharing met veilig rood licht, wat de natuurlijke processen van de huid stimuleert en activeert en waarbij de haargroei bij de wortel wordt aangepakt.

Opgelet: deze behandeling wordt bij voorkeur tijdens de wintermaanden (oktober - maart) uitgevoerd om interactie met zonlicht te vermijden


Manicure/pedicure

Handen en voeten worden verzorgd met gebruik van jojoba- en kokosolie, essentiële oliën en klei.

 

De huid wordt gereinigd, waar nodig wordt eelt verwijderd en de nagelriemen worden verzorgd.

 

De nagels worden in vorm gevijld en indien gewenst voorzien van een modieus, chemicaliën-arm kleurtje in de vorm van nagellak of gellak (zie hieronder voor meer details).

 

Elke behandeling wordt afgesloten met een relaxerende drukpuntenmassage.


Nagellak

Gellak

Nagellak kan helaas nog steeds niet volledig natuurlijk worden gemaakt zonder in te boeten aan glans en houdbaarheid.

Het beste alternatief vond ik bij de trendy, veganistische lakjes van ella+mila, die de 17 meest schadelijke chemicaliën uit hun producten weerden.

Hierdoor zijn de lakjes veiliger voor je nagels en voor het milieu en toch lang houdbaar!

Bio Seaweed Gellak is een duurzame gellak met de meest natuurlijke samenstelling op de markt voor sterke, natuurlijk ogende nagels.

De gellak blijft gemiddeld 2 à 3 weken op de nagels zitten en behoudt zijn glans.

Het verwijderen van de gel gebeurt door zacht vijlen en niet door onderdompeling in nog meer chemische oplosmiddelen.