Aanraking en lichaamscontact is een primaire levensbehoefte van mens en dier. Voor baby’s en kleine kinderen vinden we dat logisch, maar ook volwassenen hebben aanraking en huidcontact nodig.

Voor mensen die alleen leven kan dit soms een groot gemis zijn. 

Bij aanraking maakt ons lichaam namelijk oxytocine aan, dat ook wel het knuffelhormoon wordt genoemd.
Dit zorgt voor een gevoel van gehechtheid en verbinding.


Kinderen die gedwongen opgroeien zonder liefdevolle aanraking ontwikkelen vaak hechtingsproblemen of hebben later moeite met relaties.

 

De mens wil aangeraakt worden, huid en menselijke warmte voelen. 

 

Let wel: Huidhonger is niet hetzelfde als zin in seks. Seks kan ook wel de huidhonger stillen, maar deze kan zeker ook gestild worden door louter vriendschappelijke aanraking of massage.

(voor alle duidelijkheid kan je in dit salon enkel voor de laatste optie terecht)

 

Om tegemoet te komen aan de steeds grotere vraag naar massages en lichaamscontact, kan je bij mij zowel terecht voor pure ontspannende massages alsook voor diepgaander, helend lichaamswerk.

 

Alle massages worden uitgevoerd met een 100% natuurlijke mix van koolzaadolie, castorolie, druivenpitolie, amandelolie en olijfolie. Naar gelang de massage en de behoefte wordt deze olie aangevuld met etherische olie voor een nog dieper effect (ontspannend, stimulerend, verzachtend, relaxerend...)

Bovendien worden de olie en de massagetafel aangenaam voorverwarmd voor een extra koesterende omhulling zodat je je in alle veiligheid kunt laten meevoeren in de beleving.

 

Zachte aangepaste muziek begeleidt jou en mij tijdens de massages, waardoor elke behandeling een unieke ervaring wordt.

 

Ook wordt er altijd ruimte voorzien voor een korte vóór- en nabespreking.

 

(Lees hier wat mijn klanten over de massages zeggen)

Boek nu!

Relaxerende Massages

Een relaxerende massage is een ware traktatie voor lichaam en geest en één van de oudste en gezondste manieren om te ontspannen. In die zin is een massage echt geen luxe, maar een pure noodzaak. 

Met een relaxerende massage geef je je immuunsysteem een flinke boost, wat ervoor kan zorgen dat je minder vaak ziek bent. Daarnaast worden je spieren soepeler, verminderen spierkrampen en wordt je bloedsomloop gestimuleerd waardoor dan weer afvalstoffen en opgehoopt vocht worden afgevoerd. 

Met een ontspannende massage creëer je zo meer rust in je hoofd en in je lichaam en geef je stress minder kans. 

Je kan kiezen voor een algemene lichaamsmassage of een weldoende rug-, schouder-, nekmassage.

(Alle massages kunnen betaald worden met Dana of het principe van vrijwillig geven. Hier kan je lezen hoe dat in zijn werk gaat.)

Relaxerende rug-, Nek-, Schoudermassage

De schouders en de nek zijn dé plaatsen bij uitstek waar stress en spanning zich gemakkelijk vastzetten.

Onze zittende levensstijl is ook niet bepaald bevorderend voor een goede houding, zeker in deze tijden waarin we door het veelvuldige telewerk vaak voorovergebogen voor onze laptop of gsm zitten, wat ook veel onderrugproblemen in de hand werkt.

Tijdens de rug-, schouder-, nekmassage wordt een diepe relaxerende massage aangevuld met stevigere knedingen op de probleemzones, zodat alle opgehoopte spanning, ook in de diepere spierlagen, verdwijnen.

Je voelt de last zo van je schouders wegglijden en stapt na 45 minuten met een heerlijk ontspannen gevoel terug buiten.

(Deze massage kan betaald worden met Dana of het principe van vrijwillig geven. Hier kan je lezen hoe dat in zijn werk gaat.)

Boek nu!

relaxerende lichaamsmassage

Tijdens de relaxerende lichaamsmassage worden zachte bewegingen afgewisseld met stevigere knedingen, zodat de spieren en de huid volledig kunnen ontspannen en de bloedsomloop maximaal gestimuleerd wordt waardoor je weer in je levenskracht komt.

Tijdens de basisbehandeling van 1u wordt zowel de voor- als de achterkant van het lichaam gemasseerd, terwijl er bij de uitgebreidere versie van 1,5u ook mogelijkheid is om iets meer aandacht te geven aan bepaalde probleemzones waar spierspanning of stress extra voelbaar is.

(Deze massage kan betaald worden met Dana of het principe van vrijwillig geven. Hier kan je lezen hoe dat in zijn werk gaat.)

Boek nu!

helende massages

Naast bovenstaande ontspannende massages kan je bij Back to (y)our Nature ook terecht voor dieper helende massages. 

Door liefdevolle aandacht en erkenning te schenken aan alles wat zich heeft vastgezet in je lichaam kan je een belangrijke stap zetten naar heling.

Ons lichaam is als het ware één groot informatieveld, waar onverwerkte trauma's worden opgeslagen die de natuurlijke doorstroming van levensenergie kunnen belemmeren. 

Het lichaam is dus dé toegangspoort bij uitstek om die dieper liggende trauma's of niet doorleefde of onafgemaakte emoties te bereiken en ze door liefdevolle aanraking te helpen een plek te geven in je lichaam en je geest. 

Door mijn rustige, zachte aard creëer ik een veilige ruimte zodat je helemaal uit je hoofd kan komen en je lichaam kunt laten spreken.

Op intuïtieve wijze luister ik zo naar je lichaam en werken we samen met je adem, waardoor ik eigenlijk op een dieper niveau kan communiceren met je lichaam en mijn bewegingen kan afstemmen op wat jij op dat moment het meest nodig hebt.

(Alle massages kunnen betaald worden met Dana of het principe van vrijwillig geven. Hier kan je lezen hoe dat in zijn werk gaat.)

hsp - massage

Omdat hooggevoelige mensen nu eenmaal heel vaak in hun hoofd leven om de veelheid aan prikkels en indrukken in hun lijf niet ten volle te moeten voelen, wordt in deze massage extra veel aandacht gegeven aan het gronden van het lichaam.

Met stevige druk word je eerst helemaal terug naar je lijf gebracht, waarna je met rustige, zachtomhullende grepen uitgenodigd wordt om op het ritme van je ademhaling helemaal aanwezig te zijn in het moment.

Verder staat de muziek iets stiller en is de olie net als in alle andere massages die ik aanbied heel neutraal.

De handdoeken zijn gewassen met natuurlijke zeep en de grondende geur van Lavendel, Tijm en Palmarosa in de aangenaam warme ruimte wordt aangevuld met Zoete Sinaasappel en Frankincense waardoor je je helemaal gekoesterd en gedragen voelt en nog beter kunt gronden. 

Tijdens deze massage wordt op verschillende punten acupressuur toegepast om zo je energiebanen te ontladen van alle (vaak negatieve) energieën die je daar hebt opgeslagen. 

De hele behandeling wordt zo afgestemd op jouw fijngevoelige systeem, zodat je in alle rust en veiligheid kan genieten en na afloop helemaal ontprikkeld die grote wereld daarbuiten weer beter kan trotseren.

Kortom, deze massage brengt je weer helemaal terug naar de immense kracht van jouw zachte kern.

Of zoals een klant onlangs met traantjes in haar ogen zei terwijl ze een hand op haar hartstreek legde:

"Ik voel hier meer ruimte om mezelf toe te laten."

(Deze massage kan betaald worden met Dana of het principe van vrijwillig geven. Hier kan je lezen hoe dat in zijn werk gaat.)

Boek nu!

Your Sensitivity

Never let your sensitivity stop you.

Let it become your super power.

Never let your sensitivity stress you.

Let it be felt as the strength within you.

Never let your sensitivity silence you.

Let it be heard in your song and your story.

Never let your sensitivity scare you.

Let it be known as your sacred gift.

Never let your sensitivity separate you.

Let it be felt as the sexiest thing about you.

Never let your sensitivity shrink you.

Let it be reason to shine in all your glory!

Dieptemassage

Dieptemassage is een methode waarbij gebruik gemaakt wordt van specifieke, diepwerkende, manuele technieken die op de diepste spierlagen, botten en bindweefsels inwerken.

 

Hierdoor is het mogelijk een reeks pijnklachten zoals hoofdpijn, nekklachten en rugpijn te verminderen of op te heffen.

 

Elke behandeling wordt volledig afgestemd op de klant en de specifieke klacht.

 

Dieptemassage is wellicht de enige massage die pas echt verlichting brengt nadat ze beëindigd is, d.w.z. nadat de pijnlijke knopen werden los gemasseerd en de energie weer vrij kan stromen.

 

Ik hou hierbij vanzelfsprekend rekening met de individuele pijngrens en combineer voor jouw comfort de diepwerkende technieken met relaxerende elementen.

(Deze massage kan betaald worden met Dana of het principe van vrijwillig geven. Hier kan je lezen hoe dat in zijn werk gaat.)

Boek nu!

LOMI LOMI MAssage

Deze van oorsprong Hawaïaanse Lomi Lomi-massage is een intense lichaamsmassage, ook wel "liefdevolle handen-massage" genoemd, waarbij de vloeiende, bijna dansende bewegingen met de handen en de onderarmen de klant een totaalbeleving bezorgen.

 

Spirituele verbondenheid en liefde vormen het uitgangspunt van de massage, waardoor een heel diepe ontspanning plaatsvindt terwijl oude, vastgeroeste patronen via het lichaam kunnen losgelaten worden.

 

Zoals in alle oude culturen wordt ook in de Hawaïaanse traditie het lichaam als één geheel gezien: het fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel aspect zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en worden bij deze massage intuïtief en liefdevol aangeraakt, gewiegd en zo op een zachte, weldadige manier geheeld.

Tijdens de Hawaïaanse begroeting stemmen we ons volledig op elkaar af en delen we de intentie om samen op reis te gaan en jou terug in je kracht te zetten.

Mensen die een Lomi Lomi massage ondergaan, getuigen achteraf vaak dat ze zich als herboren voelen.

Tijdens de hele behandeling bedekt de sarong de intieme delen voor een optimaal comfort.

Om de lange vloeiende bewegingen mogelijk te maken, wordt er bij deze massagevorm veel olie gebruikt.

Voorzie dus best kledij die achteraf tegen een olierestje kan.

Na afloop van de massage wordt voldoende tijd voorzien voor de integratie.

(Deze massage kan betaald worden met Dana of het principe van vrijwillig geven. Hier kan je lezen hoe dat in zijn werk gaat.)

Boek nu!

Energetische Prana-Flow massage*

Bij deze massage uit de Tibetaanse Tantra wordt Prana (levensenergie) opgewekt en verspreid door het hele lichaam. Door middel van een stevige rugmassage wordt eerst de mannelijke energie bovenin de rug opgewekt  en vervolgens de vrouwelijke energie onderin de rug.

Daarna worden deze twee energieën samengebracht waardoor de opgewekte levensenergie door je hele lichaam gaat stromen.

Tijdens de tweede helft van de Tibetaanse tantramassage wordt de gehele voorkant door middel van zachte en koesterende strelingen gemasseerd en wordt de energie verder over het lichaam verspreid.

Er wordt gebruik gemaakt van klassieke massage en stevige deep tissue-massage in combinatie met vloeiende en ritmische flow-bewegingen.

Het vermeerderen van Prana draagt bij aan het opheffen van blokkades waardoor meer ruimte ontstaat in het lichaam.

Dit geeft een gevoel van meer vitaliteit, innerlijke rust, kracht, helderheid en liefde.

Deze massage kan helend werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

* Een tantramassage is bijzonder kwetsbaar. Tantramassage is een energetische geneeswijze waarbij ook seksuele energie aandacht krijgt. De seksuele energie in deze therapeutische vorm kan je transformeren omdat het een enorme kracht heeft om op alle lagen van je systeem te komen.

We worden als het ware uitgenodigd om onze seksuele energie en levensenergie te doorvoelen, te ontmoeten, te herkennen en te omarmen en alle krampachtigheid errond los te laten.

Daarom ben ik heel behoedzaam en zorgvuldig en beperk ik de doelgroep voor deze massage tot enkel vrouwen, zodat we beiden kunnen ontspannen, in overgave en in vertrouwen.   

(Deze massage kan betaald worden met Dana of het principe van vrijwillig geven. Hier kan je lezen hoe dat in zijn werk gaat.)

Boek nu!