waarom kiezen voor Natuurlijke haarverzorging

Of je nu stijl of krullend haar hebt of eerder vettig of droog haar, elk haartype is extra kwetsbaar wanneer het nat is. Daarom is het zo belangrijk om te kiezen voor een zachte reinigingsmethode.

De meeste commerciële shampoos die in de winkelrekken staan, bevatten schadelijke chemicaliën die er niet alleen voor zorgen dat je haar beschadigd raakt, maar ook nefaste gevolgen hebben voor jezelf en je omgeving.

Daarom kiezen steeds meer mensen voor natuurlijke haarzeep.

Na een zachte reiniging volgt bij voorkeur een verzachtende conditioner die de minerale lading (o.a. kalk) uit je openstaande haarschubben verwijderd, om je haarschubben terug te sluiten zodat de natuurlijke staat van je haar zacht en glad is. Commerciële conditioners leggen vaak een extra laagje om het haar en de openstaande schubben heen, wat het haar kan verzwaren. Ook bevatten ze meestal nog meer schadelijke chemische stoffen. 

Naast een goede haarzeep en conditioner, is ook de manier van kammen of borstelen niet onbelangrijk.

Een plastiek kam wekt statische elektriciteit op en maakt je haar pluizig terwijl synthetische borstels te veel van je natuurlijk talg (=bescherming) kunnen verwijderen. 

Kies dus best ook een natuurlijke haarborstel voor je glanzend, gezond haar.

Heb je toch nog last van droge, beschadigde puntjes? Probeer dan eens een dagelijkse verzorging met een paar druppeltjes natuurlijke olie eventueel aangevuld met essentiele oliën afgestemd op je haartype.

 

natuurlijke haarzeep

Waarom kiezen voor natuurlijke haarzeep?

In tegenstelling tot de klassieke vloeibare shampoos, vind je natuurlijke haarzeepjes in de vorm van een stuk zeep.

In vloeibare shampoos is het hoofdbestanddeel altijd water (+98%).

Om water te kunnen bewaren en beschermen tegen schimmels en bacteriegroei, worden er conserveringsmiddelen aan toegevoegd. 

Daarnaast zitten er meestal ook nog eens sulfaten in om de emulsie stevig te laten schuimen.

In de natuurlijke haarzeepjes die je in mijn webshop vindt, zit GEEN water.

Dat haal je beter uit de kraan op het moment dat je het nodig hebt in plaats van het nodeloos te vervoeren, toch?

De zeepjes zijn 100% natuurlijk, gemaakt van organische ingrediënten.

  • Ze bevatten GEEN synthetische parfums, kleurstoffen, bewaarmiddelen, detergenten, sulfaten, alcohol, formaldehyde, sodium lauryl sulfate (SLS) of enige andere synthetische additieven die je hoofdhuid kunnen irriteren of je haar beschadigen.
  • Ze zijn verrijkt met natuurlijke essentiële oliën die werden geselecteerd op hun verzorgende eigenschappen en op hun zalige geur.

Elke natuurlijke haarzeep  bevat een specifieke mengeling van plantaardige oliën, essentiële oliën en kruidenmengsels, afgestemd op de verschillende haartypes. 

De meeste mensen die overschakelen naar natuurlijke haarzeep ervaren een verbetering in hun haarstructuur in de vorm van 

  • meer glans
  • meer volume
  • minder pluis
  • langere houdbaarheid van de kleur
  • minder roos en irritatie 

Bovendien is het gebruik van een vaste zeep beter

  • voor het milieu (geen plastic of chemische ingrediënten)
  • voor je portemonnee (ze zijn héél lang houdbaar)

en zijn ze ook nog eens super handig om overal mee naartoe te nemen.

natuurlijke haarverf

Ergens diep binnenin me klopt nog steeds een onvervalst hippie-hart.

Zo'n 20 jaar geleden ontdekte ik de kracht van natuurlijke pigmenten, toen ik voor het eerst aan de slag ging met een pakje henna uit de plaatselijke, tot mijn flower power verbeelding sprekende, esoterische winkel.

Sindsdien leerde ik met vallen en opstaan de kneepjes van het vak.

Welke henna je best gebruikt, hoe je ze mengt, hoe lang je ze laat intrekken, hoe je kleurnuances toevoegt, hoe je vlekken op je badkamermatjes vermijdt...

Ik sta er soms zelf nog van versteld hoe je met enkel puur natuurlijke ingrediënten zoals henna, koffie, thee, kruiden, kokosolie en citroensap zo'n mooie dieprode reflecties aan je haar kunt toevoegen.

 

In de workshop 'Natuurlijke haarverf zelf mengen' deel ik graag mijn kennis met jou en gaan we met z'n allen heerlijk in de modder spelen.