Maai mei niet, maar mij wel...

Maai mei niet, maar mij wel…

Maai mei niet, je kent de actie vast: het gras en de wilde bloemetjes laten staan gedurende de maand mei, zodat de bijtjes er de vruchten - in de vorm van nectar en stuifmeel- van kunnen plukken. Ik doe het elk jaar met de buitenste randen van het gazon en geniet volop van het gezoem en het gewriemel van de natuur. De wetenschap dat ik er de bijtjes een voedzame start van hun actief zomerseizoen mee bezorg, maakt me intens blij.

En daarna dus de zomer: de warmte van de zon en bijgevolg ook de blote lichaamsdelen, wat me naadloos bij het thema van dit bericht brengt: overtollige lichaamsbeharing op die blote lichaamsdelen!

Moeder natuur besloot me er zelf flink wat van te bezorgen als jonge vrouw, wat me toen best wel onzeker maakte. Het lijkt nu misschien een oppervlakkig iets, maar toen was het allesbepalend voor mijn zelfwaarde.

Tot mijn 18de droeg ik daarom zelden rokjes of shortjes en als ik wou gaan zwemmen was ik al een week op voorhand in de weer met epilady, pincet, scheermes, scrubhandschoen en verzorgende crèmes. Nòg schaamde ik me dood en kon ik met afhangende schouders en gebogen hoofd niet rap genoeg van de kleedkamer naar het zwembad geraken, waar de stoppeltjes en bobbeltjes van ingegroeide haartjes door het verhullende water tenminste aan elke veroordelende blik werden onttrokken.

Mijn haarproblematiek bracht me wel tot mijn latere missie als schoonheidsspecialiste en toen ik de geneugten van suikerontharing en later van definitieve ontharing ontdekte, ging er een wereld voor me open en vulde ik mijn kast met korte rokjes en shortjes en gaf mijn benen en mijn zelfvertrouwen ein-de-lijk de vrijheid en de zuurstofboost die ze zolang hadden ontbeerd.

Daarom… besloot ik de definitieve ontharing toch te blijven aanbieden, hoewel ik recent met de rest van de natuurlijke schoonheidszorgen stopte om me verder in de wondere wereld van helend lichaamswerk te specialiseren.

De meeste vrouwen die voor een massage komen, spenderen in aanloop naar hun afspraak best wel wat tijd aan het verwijderen van ongewenste beharing die bij heel wat van hen ook nog eens flink verstoord wordt door de aanwezigheid van teveel hormonen in voedsel, drinkwater en medicijnen.

Het uiterst veilige en doeltreffende toestel voor definitieve ontharing waar ik mee werk, maakt enkel gebruik van onschadelijk rood licht, dat tot aan het haarworteltje doordringt om het daar pijnloos en duurzaam te elimineren. Bijkomend voordeel van deze behandeling is dat het ook de natuurlijke processen in het lichaam stimuleert. De huid reageert namelijk op de behandeling door extra collageen aan te maken om het lege haarvaatje mee op te vullen, waardoor de huid er na afloop niet alleen haarloos maar ook nog eens veel steviger uitziet.

De wetenschap dat ik vrouwen (èn soms ook mannen) hier een zorgeloze start van het blote lichaamsdelen-seizoen mee help bezorgen, maakt me bijna even blij als de zoemende bijtjes.

Daarom reserveer ik de komende weken een paar dagen exclusief voor de ‘Maai mij wel’-actie*:

(* Enige voorwaarde voor deze behandeling is dat de huid niet zongebruind is in de weken vóór en na. Daarom geldt deze actie enkel op de bikini- en okselzone en de (boven)benen die nog een paar weken kunnen beschermd worden tegen de zon. Gezichtsbeharing en andere zones die blootgesteld worden aan de zon kunnen vanaf oktober pas weer.)

 

Stappenplan ‘Maai mij wel’-actie:

Stap 1:

Scheer de te behandelen zone een laatste keer op 1 mei.

De beste resultaten worden verkregen op stoppeltjes van maximum  een paar mm.

 

Stap 2:

Boek je afspraak op vrijdag 5 of zaterdag 6 mei.

Dit kan via mail, telefonisch of rechtstreeks in de online agenda via Treatwell.

Stap 3:

Na een paar weken zullen tijdelijk alle haartjes verdwenen zijn tot de volgende groeicyclus herbegint en je zal merken dat ongeveer één derde van de haartjes niet meer terugkomt. Na 3 à 4 behandelingen zijn de meeste haartjes definitief verdwenen en volstaat vaak een periodieke onderhoudsbeurt (1 à 2 x per jaar), afhankelijk van jouw unieke haargroeicyclus.

 

Stap 4:

Geniet van de zonnestralen op je gladde huid, want…

“I love how prickly your legs feel”

                        – said no one ever…  


Betaal cash in het salon als je gebruik wilt maken van het Dana-principe (gift vanuit het hart of ruilhandel na samenspraak)

 

Bij online betaling of bancontact ter plaatse gelden deze richtprijzen:

  • Bikinizone : 75 € à 150 € per behandeling*
  • Oksels: 75 € à 125€ per behandeling*
  • Benen: 150€ à 350€ per behandeling*

 

* het gemiddeld aantal behandelingen is 4 à 6 met telkens een paar maanden ertussen.

Vanaf de 7de behandeling betaal je nog slechts een vierde van de prijs.

 

Dit lijkt niet goedkoop, maar bedenk daarbij wel dat de aankoopprijs van scheermesjes, (agressief) scheerschuim, wax, ontharingsstrips, verzachtende lotions, enz… + de tijd die je eraan spendeert op termijn echt wel veel duurder uitkomen en dat je de prijs via het Dana-principe (enkel mogelijk bij cash betalingen!) kan halveren als dat beter voor je voelt.


    Boek nu!